Serviceline
Serviceline Industrial Sensors
Serviceline Explosion Protection

Sömlös "Device and Dataintegration" som en del av Industri 4.0 och IoT

2016-07-20

Ny Power Hub för PROFIBUS och PROFINET

FieldConnex® Power Hub
Kompakt och lätt att installera: FieldConnex® Power Hub kombinerar PROFIBUS PA med PROFINET.

Effiktivitet, transparant, och tillgänglighet anpassas till kraven i Industry 4.0 och Internet of Things. Processoperatörer garanterar optimal tillgänglighet  på anläggningen och samtidigt uppnå maximalt skydd av människor och maskiner. En grundläggande förutsättning är en infrastruktur för sömlös dataintegration med alla fältenheter. Med den nya FieldConnex® Power Hub från Pepperl+Fuchs blir anläggningens driftsättning med PROFIBUS DP och PROFINET enkel och bekväm. Upptäck vår nya kompakta lösning för fältbuss power supply och se alla fördelarna.


Från PROFIBUS till PROFINET: En enkel övergång

Nu lanserar Pepperl+Fuchs en PROFINET gateway som tillåter en direkt förbindelse mellan PROFINET och PROFIBUS PA. Den nya gatewayen stöder PROFINET S2 systemredundans och topologier med PROFINET ringredundans. Enkel kommunikation är därmed säkerställd, även om fel uppstår på DCSen eller Ethernet-nätverket. Pågående processer avbryts inte.


Den kompakta lösningen: Hög prestanda i kombination med kostnadsbesparing

Den nya FieldConnex® Power Hub är kompaktare än tidigare modeller. Den är kompromisslös när det gäller prestanda och kraft. Den tar mindre plats och behöver därför mindre utrymme i apparatskåpet för samma antal segment. FieldConnex® Power Hub imponerar också med marknadens lägsta strömförbrukning. Det begränsar användningen av dyr luftkylning i skåpet. Detta sänker inte bara den totala energiförbrukningen utan gör driftsättningen enklare och säkerställer lång livslängd.


Advanced diagnostics: Ta kontroll över din fältbuss

Genom att använda device type manager eller web server kan nya FieldConnex® Power Hub konfigureras och diagnoseras från vilken plats som helst. Dessutom gör advanced diagnostic module (ADM) det möjligt för användaren att kontinuerligt övervaka fältbussens fysiska lager. Den identifierar fel i realtid och ger underhållspersonalen enkla och lättförståelig information i ett tidigt skede. Bortsett från ett fåtal fall med dödlig utgång, såsom kortslutning, är det inte säkert att ett fel på fältbussen omedelbart påverkar anläggningens drift. Därför är det är viktigt att upptäcka felet tidigt för att initiera förebyggande underhåll innan konsekvenserna blir stora. Detta ger totalt låga drifts- och underhållskostnader och maximal säkerhet för personal och utrustning. ADM är ett måste för anläggningen!


High-power trunk: Säkerställer egensäkerheten och lång kabeldragning

FieldConnex® Power Hub stöder high-power trunk konceptet. Denna teknik tillåter att ett stort antaler enheter per segment kan anslutas till bussen över ett stort område med långa kablar. Egensäkerhet är möjlig med high-power trunk konceptet när FieldBarriers med egensäkra spurs används.


Fördelar med den nya FieldConnex® Power Hub:

  • PROFINET öppnar vägen till de senaste trenderna, såsom Industry 4.0 och Internet of Things
  • Genom att utnyttja PROFIBUS and PROFINET i samma system sparar man kostamma investeringar i utrustning
  • Redundans ökar anläggningens tillgänglighet 
  • Den kompakta designen sparar plats i apparatskåpet
  • Advanced diagnostic modul gör övervakning av bussens fysiska lager möjlig
  • High-power trunk konceptet med FieldBarrier garanterar egensäker installation i Ex-områden

e-news

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få regelbundet nyheter och intressant information kring automationsvärlden.

Prenumerera

Läs det senaste numret av e-nyheter: