Serviceline
Serviceline Industrial Sensors
Serviceline Explosion Protection

Övervakning och kontroll i realtid inom läkemedelsindustrin

2016-03-10

Användning av tunnklient-lösning VisuNet GXP

VisuNet GXP Remote Monitor erbjuder en innovativ mjukvara Control Center.
VisuNet GXP Remote Monitor erbjuder en innovativ mjukvara Control Center.

Industry 4.0 innebär en utveckling mot det gränslösa samhället. I och med att anläggningar kopplas samman i ett nätverk blir tillgången till information oberoende av anläggningens fysiska plats. Genom att använda Pepperl+Fuchs VisuNet GXP Remote Monitor får man betydande fördelar i decentraliserad processtyrning. När den är utrustad med den senaste generationen firmware RM Shell 4.1, öppnar det upp för enkel åtkomst till information från processtyrningssystemet i zon 1/21. Med den integrerade programvaran VisuNet Control Center, kan administratören fjärransluta och konfigurera varje VisuNet Remote Monitor ute på anläggningen.


VisuNet GXP—en funktionell och lätt HMI för zon 1/21

Redan när VisuNet GPX Remote Monitor slås på för första gången övertygar den med sina fördelar. Den har en modulär design som gör att bildskärmen, datorn och strömförsörjningen är enkel och snabb att installera. I händelse av fel, kan enheterna enkel bytas ut var för sig. Detta ökar effektiviteten och minskar driftstopp. Men en vikt på mindre än 25 kg, kan den installeras av en person.

Men modulariteten har inte skett på bekostnad av design. Med en skärmstorlek på 21,5 tum och full HD upplösning ger skärmen en optimal återgivning av processbilder. Den kapacitiva multitouch-skärmen är placerad bakom ett härdat säkerhetsglas. Skärmen är inte bara extremt robust och reptålig, den kan också manövreras med handskar.

VisuNet GXP uppfyller även kraven på hygienisk design inom läkemedelsindustrin. Vätskor, smuts eller bakterier kan inte fastna på den släta ytan av rostfritt stål. Den homogena glasdisplayen är enkel att rengöra. Särskilt inom läkemedelsindustrin och den kemiska industrin är VisuNet GXP en idealisk lösning för styrning och övervakning i riskområden. Programvarans användarvänlighet gör jobbet lätt.

 


RM Shell 4.1—den senaste generationen firmware möter kraven till Industry 4.0

RM SHell 4.1 öppnar upp för enkel åtkomst till både virtualiserade och konventionella arbetsstations baserade processkontrollsystem. Anslutning till värddatorn sker på några minuter. Utöver alla andra fördelar, ger den senaste generationen av firmware användaren tillgång till programvaran Control Center. Med den är funtionen kan administratören enkelt ansluta sig till vilken VisuNet Remote Monitor i anläggningen. På så sätt kan all setup och konfiguration göras från en central plats. Vid ett eventuellt fel kan remote-funktionenanvändas för effektiv support av utrustningen i anläggningen. Man behöver inte gå in i anläggningen för att ge support. Det sparar både tid och resurser.

Genom att kombinera de innovativa fördelarna med RM Shell 4.1 med VisuNet GXP Remote Monitor får man den idealiska lösningen som både uppfyller kraven i Industry 4.0 och framtida anläggningar


e-news

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få regelbundet nyheter och intressant information kring automationsvärlden.

Prenumerera

Läs det senaste numret av e-nyheter: