Serviceline
Serviceline Industrial Sensors
Serviceline Explosion Protection

VisuNet GXP för zon 1 och 21

Ny multitouch-monitor med full hd-upplösning

VisuNet GXP sätter ny standard för zon 1 och 21 inom biotekniken.
VisuNet GXP sätter ny standard för zon 1 och 21 inom biotekniken.

Kompakt, lätt, modulär och med en 21,5-tums multitouch-skärm med full hd-upplösning kommer VisuNet GXP att förändra hela branschen. Det funktionella och kostnadseffektiva tunna klientsystemet sätter ny standard för zon 1 och 21 inom biotekniken.


Vid installationen av nya VisuNet GXP tar det inte lång tid förrän fördelarna blir tydliga. Traditionella system för zon 1 och 21 är klumpiga och tunga, med GXP är det tvärtom. Med mindre än 25 kilogram är den här nya produkten från Pepperl+Fuchs riktigt lätt, till skillnad från andra system för zon 1 och 21. Det innebär att installationen av den kompakta enheten kan utföras av en enda person. Även modulariteten är ett stort plus, skärmen, datorn och nätaggregatet är enkla att ta isär på plats så att underhåll kan utföras i fält, med sänkta kostnader och kortare stilleståndstid som följd.

Den tunna klientenheten som har tagits fram av Pepperl+Fuchs är kärnan i VisuNet GXP. 2007 lanserade Pepperl+Fuchs det första tunna klientsystemet för riskområden: VisuNet. Sedan dess har företaget utvecklat tekniken vidare och sätter nu ny standard för bioteknikindustrin med VisuNet GXP.


Stor kapacitiv multitouch-skärm

Trots den lätta utformningen har man inte gjort avkall på skärmstorleken för VisuNet GXP. Med en 21,5-tumsskärm med full hd-upplösning (1 920 x 1 080 pixlar) motsvarar skärmen det vanliga bredbildsformatet och ger optimal översikt över processbilderna. Den kapacitiva multitouch-sensorn sitter bakom det härdade skyddsglaset och är därför extremt hållbar, reptålig och även optimerad för användning med handskar. Tack vare sensorn har användargränssnittet kunnat göras modernt och användarvänligt, motsvarande dem på smarttelefoner och pekplattor. Multitouch-funktionerna gör det möjligt att använda säkerhetsfunktioner för kritiska processer. Man kan till exempel ange att ett program bara kan startas om man samtidigt vidrör två punkter. Då blir det i stort sett omöjligt att aktivera programmet av misstag.

Konstruktionen av rostfritt stål tillsammans med den jämna ytan på monitor och yttre delar som apparatskåp och tangentbord hindar att vätska, smuts och bakterier ansamlas. Glasfronten som är i ett stycke är enkel att rengöra – därför motsvarar VisuNet GXP de hårda kraven inom bioteknikindustrin och GMP-riktlinjerna. Det här funktionella och kostnadseffektiva tunna klientsystemet för riskområden är bland annat lämpligt att använda vid läkemedelstillverkning.RM Shell 4.0 förenklar inkopplingen av PC-baserade och virtiuella arbetsstationer

Enkel integrering med den senaste fasta programvaran

Enheterna är utrustade med senaste generationens fasta program, RM Shell 4.0. Via användargränssnittet är det enkelt att integrera monitorn VisuNet GXP i ett processtyrningssystem. Det tar bara några minuter att upprätta en anslutning via Ethernet. Användaren kan komma åt olika processtyrningsdatorer från en enda monitor. Monitorn kan ställas in för automatisk anslutning till processtyrsystemet efter systemstart. Man kan också ange att VisuNet GXP med RM Shell 4.0 ska upprätta en oberoende reservanslutning om det blir fel på värddatorn. Då kan processbilder visas utan att fel genereras.


e-news

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få regelbundet nyheter och intressant information kring automationsvärlden.

Prenumerera

Läs det senaste numret av e-nyheter: