Serviceline
Serviceline Industrial Sensors
Serviceline Explosion Protection

The BULLET – Ex d Loop-matad WirelessHART Adapter för Process Automation

2017-01-01


Ett extremt robust aluminiumhölje som innehåller all elektronik, inklusive antennen.

Pepperl+Fuchs utökar sitt sortiment inom WirelessHART med "BULLET". Denna loop-matade WirelessHART adapter gör det möjligt för befintliga och nya 4-20 mA och HART instrument att kommunicera mätvärden, diagnostik, och parametrisering trådlöst. Det är den enda WirelessHART adapter på marknaden med explosionssäker Ex d kapsling och kan användas upp till zon 1/21, klass 1, Div. 1  samt en version för icke-Ex.


Robust kapsling för krävande industriella miljöer

En extremt robust kapsling i aluminium som innehåller all elektronik, inklusive antennen. Enheten är byggd för att tåla tuffa industrimiljöer. BULLET installeras permanent antingen via en conduit fitting på ett Ex d instrument eller monterad på en kopplingslåda. Dessutom är Ex i versionen av BULLET lämplig att använda med egensäkra instrument.

 


StepVolt teknologin optimerar tillgänglig lopp-matning

BULLET kräver inget batteri. Den kan anslutas till HART-enheter samt till konventionella 4-20mA instrument.

BULLET tar sin driftenergi från 4-20 mA-strömslingan med hjälp av en speciell teknik som kallas "StepVolt". Användaren kan själv sätta spänningsfallet i enheten från 1 till 2,5V för att optimera tillgänglig spänning och sändareffekt.

BULLET säkerställer stabil trådlös kommunikation även i svåra förhållande med mycket lite ström, till exempel till instrument med långa kabellängder eller egensäkra loopar. I situationer där det finns mer energi tillgänglig, ökad frekvens av datapaket per sekund, vilket ökar prestandanWirelessHART-nätverket.


Multidropp upp till åtta enheter med en WirelessHART adapter

BULLET är utrustad med en kraftfull multidropp funktion som avsevärt sänker kostnaden för att lägga till enheter i ett befintligt WirelessHART-nätverk. Med en BULLET kan upp till åtta instrument multidroppas. Detta är användbart för att övervaka exempelvis tankanläggningar och pipelines.


Höjdpunkter i korthet

  • Enda Ex d certifierad loop-matade WirelessHART adaptern på marknaden, för användning i explosionsfarliga områden upp till zon 1/21, klass I, Div. 1
  • Robust kapsling i aluminium med inbyggd antenn för användning i krävande miljöer
  • Kan användas på både 4-20 mA och HART instrument, vilket ger flexibilitet i applikationer
  • StepVolt teknik möjliggör mycket lågt spänningsfall
  • Kostnadseffektiv då 8 fältinstrument kan multidroppas på en BULLET

e-news

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få regelbundet nyheter och intressant information kring automationsvärlden.

Prenumerera

Läs det senaste numret av e-nyheter: