Serviceline
Serviceline Industrial Sensors
Serviceline Explosion Protection

Ny portfölj av manöverdon för kontrollpaneler Ex e

Control stations Ex e with various operator elements
Kapslingar av rostfritt stål eller glasfiberarmerad polyester är grunden för de olika manöverdonen

Styrning av maskiner kan ses som en enkel uppgift. Ändå tenderar det att bli mer komplicerat när dessa operationer måste utföras i explosionsfarliga områden. För detta ändamål har Pepperl+Fuchs nyligen introducerat ett brett sortiment av Ex e kontrollpaneler med en mångsidig uppsättning av manöverdon, till exempel:

  • Tryckknappar i olika färger och märkningar samt belysta varianter
  • Nödstopp inklusive spärrversioner med drag eller återställning med nyckel
  • LED-lampor i olika färger
  • Vridströmställare med upp till fyra olika omkopplingslägen samt olika kontaktkombinationer
  • Potentiometrar för olika resistensintervall
  • Amperemätare med olika skalor upp till 2500 A

 

Kontrollpanelerna är certifierade Ex de, Ex ib, och Ex tb för användning i alla farliga områden upp till zon 1 och 21. Samtliga manöverdon är monterade i locket och kan kombineras fritt i olika lådstorlekar. De är tillverkade i högkvalitativt material vilket gör det möjligt att använda dem i områden med svåra miljöförhållanden eller höga krav på hygien. Kabelingångar och förskruvningar monteras enligt kundspecifikationen.


Robusta kapslingar för användning i explosionsfarliga områden

Två serier av högkvalitativa kapslingar är grunden för tillämpningen av manöverdon.
GLCP serien är baserad på kapslingar av glasfiberarmerad polyester. Sju olika storlekar finns tillgängliga för kontrollådorna. Upp till 35 manöverdon kan integreras i ett hölje.

FXLSCP serien är tillverkad av hållbart rostfritt stål med utmärkt korrosionsbeständighet och finns i fem storlekar. Den elektropolerade ytan ger ett matt skydd. Upp till 56 operatörselement kan monteras i den största kapslingen. FXLSCP kapslingarna har en flänstätning som förhindrar att damm, smuts och fukt tränger in i kapslingen då locket öppnas. 


Stöd från specifikation till driftsättning

Våra Engineering Centers är spridda över hela världen och hjälper dig genom processen att skapa din individuella lösning - från valet av manöverdon och kapslingar, design och tillverkning, till den slutliga driftsättning av din skräddarsydda kontrollpaneler. Kontakta oss för att specificera dina behov.